Vaníliás valóság

Mi jut eszedbe a vaníliáról?

Te azt mondod süti én azt mondom HÁZ,
te azt mondod illat, én azt mondom rom,
te azt mondod fűszer, én azt mondom fantázia,
te azt mondod gyógyító, én azt mondom életmentő,
te azt mondod megenném, én azt mondom felújítanám....


Első felvonás, avagy a vaníliás álom arcon csap

Bő másfél éve kezdődött, hogy betehettük lábunkat a Vanília utca 7-be, Völgyzugolyház leendő bázisára, azzal a céllal, hogy tanodát hozzunk létre súlyosan sérült gyerekeknek. Készültek a tervek, szövődtek az álmok: de jó, van itt négy fal, végre kezdhetünk velük valamit. Akarom mondani, ÁÁÁÁ, ez itt valójában négy fal és egy tető, ráadásul ezek is omladoznak, mennyi minden kell ide, hogy megtöltsük tartalommal!

                    


Aztán nekiláttunk: betonoztunk, sittet pakoltunk, önkénteseket toboroztunk, építőanyagokat szereztünk. Mindezt megspékeltük múlhatatlan lelkesedésünkkel és tetterővel, gondolván, ez elég lesz.  

                                           
aljzatbeton

betonozás


Nem volt elég! Az építkezést befagyasztják! Mi??? A kábulatunkból ócsudva motyogtuk magunk elé: "hol vagyok, én nem erre a partira jöttem!" Sarkon fordultak, magukhoz ragadva a ház kulcsát, hogy elássák mélyen a fekete föld alá a szívükkel együtt. A tenni akaró tömeg csak állt döbbenten, majd ki viharral, ki csönddel elkezdte felszedegetni a darabokra tört álmait.

Második felvonás, avagy újra vaníliafelhőben úszva

A házikó kulcsa minden nehezítő körülmény ellenére néhány bürokratikus kanyar után visszakerült hozzánk, immáron Völgyzugolyház Alapítványhoz, hogy folytassuk a megkezdett munkát azokkal, akik mind ugyanarra a "partira" jöttek. Hurrá-hurrá, most már 4 fal, egy tető, és egy lebetonozott talaj várta, hogy továbbépítsük Völgyzugolyházat. Sokan azt mondták bolondok vagyunk, de mi tényleg hiszünk benne, hogy képesek vagyunk (sz.rból) semmiből várat építeni. Úgyhogy akkor csapó kettő, újratervezés, szövődtek ismét az álmok. De a kemény mínuszok uralmuk alá vonták Völgyzugolyház földjét további türelemre intve a nyüzsögni vágyókat.

  Amikor a tavasz épphogycsak felvillantotta magát, megmutatva, hogy nem reménytelen, hogy egyszer csak vége lesz a télnek, munkások egy csapata falat bontott, majd falat húzott, ajtót-ablakot beépített a következő havazásig.

bejárati ajtó

válaszfalak épültek

Most, április elején talán elmondhatjuk, hogy az időjárás nem lehet akadály (van bőven így is mit legyőzni). Így míg a gépészeti terv elkészül, és folytatódhatnak a belső munkálatok, húsvétkor a leendő verandaoszlopok talapzatának elkészítésére szánta rá magát egy lelkes önkéntescsapat.

                       

                       


Igen, mert lesz egy verandánk is, ahol elképzeléseink szerint lehet majd ejtőzni, trécselni, fáradalmainkat kipihenni, újságot lapozgatni, gyermekeinkkel együtt lenni, ügyes-bajos dolgainkat kibeszélni. Hintaággyal, virágokkal, a kertben kis szökőkúttal. Na jó, ez utóbbi lehet, hogy már túlzás.

FELHÍVÁS!

Indul a harmadik felvonás, avagy Vanília lendületben. Férfiak, apák, ifjak! Az április 7-8-ai és 14-15-ei hétvégére keresünk csapatunkhoz szorgos, önkéntes, lelkes kezeket falak leveréséhez. Jelige: csákánnyal, kalapáccsal jövök. 

Jelentkezni pedig itt:
volgyzugolyhaz@gmail.com
06-30-366-4312
06-30-749-5807Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AZ ÖSSZEFOGÁS EREJE

Vasárnap Völgyzugolyházért futok, avagy Iskolát a kacifántosoknak!

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek...avagy a turmix margójára