Őszi Zugkrónika


Az elmúlt hetekben csak úgy pörögtek az események. Legalább annyi aggasztó, mint ahány vigaszt nyújtó pillanatban bővelkedtek napjaink.
Mindjárt a tanévet 2 szakember, Ági és Éva búcsújával kezdtük mindannyiunk legnagyobb bánatára.
De Hajni az új ped. asszisztens és Ildi, Sztyepa kutyus gazdija új reményt hozott a szívünkbe, így nemcsak stabil szakmai segítséget, de egy rendszeres kutyaterápiás foglalkozást is nyertünk.
Szerencsénkre feltűnt Viki, a gyakorlott és igencsak jófej gyógytornász is, aki most már szintén fejlesztő csapatunkat erősíti. Amikor épp nem a kis hapsik izmait erősíti, vagy mozgásukat ügyesíti, akkor mindig kapható egy kis trombitálásra vagy Őszanyó kendőjébe burkolózásra.Nos, nem kevéssé örül ennek Dalnokunk, akinél mindig akad egy virgonc hegedű vagy egy trillázó fuvola, olykor csörgők sora vagy épp egy komótos cselló, amit bármikor előhúz valamelyik zsebéből. A trillák szállnak a tekintetek ragyognak, a fülek nyúlnak, ahogy Andi kiereszti csengő-bongó hangját.

Ha azt hinnénk, hogy itt a vége a sornak, hát nem! Hisz házi Kabalánknak, RITÁnak!!! -köszönhetően lett egy Orsink, akit az élet igencsak próbára tett, de ő beleállt és nem szaladt el, s most konduktorként tudásával és tiszta szívével kapcsolódik hozzánk.

Büszkén újságoljuk, hogy az idei tanévben szintén csatlakozott hozzánk a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola egyik végzős diákja, Rebeka, aki szakmai gyakorlat keretében merített tapasztalatot a Zugolydalét mindennapjaiból. Petra, mint a gyógypedagógiai főpillérünk immáron harmadik tanévben nyújtotta "szomatos" jobbját fáradhatatlan lelkesedéssel mentorálva a törekvő ifjúságot. Rebeka bátran merült alá a kacifántos körbe, amiben segítette őt a teljes csapat. Így derekasan helyt állt a múlt heti vizsganapján, melynek fényét tovább emelte, hogy Szőcs Anikó, a helyi EGYMI elkötelezett igazgató helyettese, és dr. Márkus Eszter, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola dékánhelyettese, a sokak által ismert, s a "halmikért" tűzön-vízen áttörő szakember volt jelen.

Mindeközben az 5. tanulónk, Hunor is feltűnt a színen és megkezdődött a beszoktatás. A szőke legényke néha kicsit Anya után szipogva, de már egyre többször fülig érő szájjal nevetve hagyja, hogy Zugolyda magába fogadja.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

AZ ÖSSZEFOGÁS EREJE

Vasárnap Völgyzugolyházért futok, avagy Iskolát a kacifántosoknak!

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek...avagy a turmix margójára